Vetten, Viellevoye
Vetten zijn noodzakelijk voor een gezond lichaam
Vetzuren zijn nodig om cellen te maken. Scheikunde splitst
vetten in:
- Verzadigd vet welke het cholesterolgehalte in het bloed verhoogt , wat
de kans op hart- en vaatziekten vergoot. Verzadigd vet zit in volvette kaas, worst,
vet vlees, vollemelkproducten, koek, gebak, snacks en zoutjes.
- Onverzadigd vet verlaagt het cholesterolgehalte en beschermt tegen hart- en
vaatziekten. Onverzadigd vet is zacht of vloeibaar bij kamertemperatuur. Onverzadigd
vet is nodig voor:
- voorkomen hart en vaatziektes
- verbeterde opname van de vitamines A, D, E en K, welke in vet oplossen
- de instandhouding van het immuunsysteem
- beschermt de kwetsbare organen
- opslag van energievoorraden
- bouwstoffen in ons lichaam
- verbranding van voedsel
- vasthouden van warmte
bel 06 33309552