Werkwijze praktijk Viellevoye

Natuurgeneeskunde valt en staat met de eigen inzet!

Natuurgeneeskundige behandeling blijkt vaak aanvullend te werken op de reguliere geneeskunst. Bent u regulier uitbehandeld en niet genezen dan zijn er toch nog met natuurgeneeskunde goede resultaten te behalen. Natuurgeneekundige behandeling zijn nog niet wetenschappelijk onderzocht en daardoor nog niet in het reguliere circuit opgenomen. Natuurgeneeskundige behandeling is niet geschikt voor spoedeisende hulp.
Een behandeling gaat net zo ver als beide willen, dus tijdens een behandeling is nee, nee. Dit geldt voor u en mij.

Werkwijze
 • U maakt telefonisch of per mail een afspraak en vertelt globaal wat uw klachten zijn. Een minderjarige moet toestemming hebben van verzorgers.
 • Het eerste consult duurt langer omdat uw ziektegeschiedenis en behandelplan wordt besproken
 • Indien mogelijk begin ik zo snel mogelijk met behandelen, binnen 24 uur geef ik telefonisch of per mail advies, nadat u het behandelplan, dossierbeheer en/of privacyverkaring heeft getekent.
 • Na toestemming bestel ik natuurgeneeskundige midddelen voor u die rechtstreeks naar uw adres gestuurd worden, als u dat wil.
 • U krijgt van mij een factuur voor het consult die binnen 14 dagen betaald moet zijn. De medicatie moet u rechtstreeks aan de leverancier betalen. Ik verkoop geen natuurgeneeskundige middelen. Een samengesteld flesje aromatherapie of bachbloesem wordt incidenteel meegegeven omdat deze druppeltjes gemengd moeten worden.
 • Indien noodzakelijk kunt u vervolgafspraken maken. Ook is het oa afhankelijk van de duur van inname van het natuurgeneeskundig middel.
 • U kunt de factuur indienen bij uw verzekeringsmaatschappij als u aanvullend verzekerd bent, zij vergoeden misschien geheel of gedeeltelijk. Het gaat niet af van uw eigen risico. Geneesmiddelen worden meestal niet vergoed.
 • Als u tussendoor vragen heeft dan kunt u altijd bellen.


Werkvormen die ik gebruik zijn:

 • Homeopathie: bij acute, chronische, lichamelijke en-of psychische klachten door sterke verdunningen in te nemen die lijken op de ziekteverschijnselen. Hierdoor wordt het lichaam geactiveerd zichzelf te genezen. Het middel is van natuurlijke oorsprong zoals van planten, dieren,mineralen, metalen, zouten.
 • Fytotherapie: is kruidengeneeskunde bij zwakke organen en/of lichaamsfuncties en voor het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Het zijn recepten van tincturen, tabletten, zalf of thee gemaakt van kruiden of plantdelen.
 • Orthomoleculaire voeding bij lichamelijke en/of psychische klachten. Het is de juiste voedingsstof voor de juiste molecuul in een lichaamscel te gebruiken om een lichaam optimaal te laten functioneren. Het zijn onbewerkte voedingsmiddelen.
 • Personal coaching is gericht op persoonlijke ontwikkeling in de toekomst en het behalen van een bepaald doel. Door coaching wordt je je bewust waardoor je niet verder kunt en komt de ontwikkeling weer op gang. Hierdoor leef je bewuster, communiceer en functioneer je beter.
 • Psychologie is gericht op problemen oplossen die in het verleden zijn ontstaan. Bij gedragsproblemen zoals trauma's, verslavingen, angsten is het belangrijk om de oorsprong te achterhalen, waardoor het gedrag blijft bestaan en hoe je het kunt veranderen. Waardoor je weer een betere kwaliteit van leven hebt.
 • Overige disciplines zijn bachbloesem, aromatherapie, kleurentherapie, feng shui en iriscopie. Deze disciplines zijn zeker niet minder waardevol dan de hoofd disciplines.
 • Dieren behandel ik met homeopathie, aromatherapie, bachbloesem, iriscopie en gedragstherapie


Uiteraard kunnen bovenstaande werkvormen door elkaar gebruikt worden en aangevuld worden met de overige disciplines die ik beheers.

Hiernaast kunt u bijv. in de menubalk doorklikken naar mijn profiel, opleidingen, reserveren, emailcontact en whatsapp.

Viellevoye, Middenweg 20, 1764 KM Breezand, tel. 06-33309552, email: adike@viellevoye.nl
© Copyright 2000- "A.H. Viellevoye All rights Reserved."